YGS Sınav Sonuçları Açıklandı

ÖSYM sınav sonuçları öğren (ÖSYM sınav sonucunu tıkla öğren)

ÖSYM büyük sürpriz yaparak bugün sınav sonuçlarını açıkladı. ÖSYM sınav sonuçlarını haberimizde bulunan linke tıklayarak hemen öğrenebilirsiniz. ÖSYM sınav sonuçları sınavdan 6 gün sonra hemen açıklandı. Öğrenciler ÖSYM'nin sınav sonuçlarını bu kadar hızlı açıklamasını beklemiyordu. İşte ÖSYM Sınav Sonuçları




ÖSYM büyük sürpriz yaparak bugün sınav sonuçlarını açıkladı. ÖSYM sınav sonuçlarını haberimizde bulunan linke tıklayarak hemen öğrenebilirsiniz. ÖSYM sınav sonuçları sınavdan 6 gün sonra hemen açıklandı. Öğrenciler ÖSYM'nin sınav sonuçlarını bu kadar hızlı açıklamasını beklemiyordu. İşte ÖSYM Sınav Sonuçları

20 mart Pazar günü gerçekleşen YGS sınavı hakkında yapılan son açıklama haberimizde. Türkiye'de milyonlarca öğrenci ÖSYM YGS sınavını Pazar günü geri de bırakmıştı. Ancak merak edilen ise YGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı olmuştu. YGS soruları,YGS sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? YGS sınav sorularını indir. YGS sınavları sonuçları ve ayrıntıları Milliyet.com.tr'de YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? (2014 YGS soruları cevapları) ÖSYM - YGS
YGS sınavının sizlere tüm ayrıntılarını Milliyet.com.tr olarak şimdi aktaracağız. 2014 YGS puan hesaplama ile ilgili olarak bütün bilgiler burada.
Öte yandan Maraton yeni başlıyor! Yoğun geçen bir eğitim ve öğretim yılının ardından öğrenciler gelecekleri için çok büyük önem taşıyan bir sına olan YGS'ye hazırlanıyor. YGS ye giren öğrenciler 2014 YGS - LYS Puan Hesaplama işlemlerini, YGS ve LYS Puan hesaplama Motoru 2014 ile hızlı bir şekilde puan hesaplama imkanını, 2014 lys 1 puan hesaplama, 2014 lys 2 puan hesaplama, 2014 lys 3 puan hesaplama, 2014 lys 4 puan hesaplama YGS ve lys 5 puan hesaplama ile alacakları LYS puanlarını hemen hesaplaya bilirler.
YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 175 sınav merkezinde gerçekleştiriliyor. 160 dakika sürecek olan sınava 2 milyon 7 bin 685 kişi katılıyor. Adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00'da hazır bulundu. Sınav nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alınırken, sınavın yapıldığı her bir salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şekerleme ve peçete gibi malzemeler, ÖSYM tarafından sağlandı.
Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebildi. Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer aldı. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu. Bu arada, bugün Sabah saat 07.00'den 10.00'a kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutuldu; böylece kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavı’na girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.
Puan Hesaplama Bu hesaplama modülünde 2013 YGS-LYS verileri kullanılmıştır.+3 veya -3 puan farkı olabilir. Bu online ygs puanlama sisteminin gerçek değerler olmadığını, ortalama bir aobp aldığını belirtmek isterim.Ygs puan hesaplama aracımız, ygs denemelerinizden aldığınız netlerin ygs sınavında yaklaşık olarak kaç puana denk gelebileceğini görebilmeniz için hazırlanmıştır.
YGS nedir, YGS puanı nedir, YGS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor, YGS puan hesaplama aracıyla hangi testlerdeki netlerimi hesaplayabilirim, YGS puan hesaplama aracıyla hangi türdeki YGS puanlarını hesaplayabilirim, YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığım puanıma okul puanım dahil mi ve YGS puanı nasıl hesaplanır? gibi sorularınıza haberimizde yanıt bulabilirsiniz.
Hesaplama robotu Eğitim editörlerimiz tarafından 2014 YGS-LYS Katsayılarına göre hazırlanarak kullanıma sunulmuştur. YGS puan hesaplama fen bilimleri, fem, uğur ve birey dershaneleri tarafından kullanılan hesaplama sistemi ile bire bir uyumlu olarak kodlanmıştır.
YGS ve LYS modülünde 2013 YGS-LYS verileri kullanılmıştır. 23.03.2014 2014 YGS puan hesaplama sayfamız yayında! 2014 YGS Puan hesaplama sayfamız güncellenmiştir.
+3 veya -3 puan farkı olabilir.YGS puanınızı nasıl hesaplayacağınızla ilgili förmülleri içeren yazımızın linki aşağıda. Ayrıca Lys puan hesaplama sayfamızda da Lys puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.
YGS'de elde edilen puanın LYS'ye etkisinin %40 olduğunu da tekrar hatırlatalım.
Yaklaşan 2014 YGS sınavıyla ilgili son çalışmalarınızı "YGS Konularına Çalışma Takvimi Belirleyerek Çalışmak" başlıklı yazımızı okuyarak planlamayı unutmayın. Mart ayında yapılacak YGS sınavında başarılı olabilmek için YGS konu eksiklerinizi acilen bol konu testi çözerek tamamlayın.
YGS'de yüksek puanlar almanız temennisiyle. Sınavdan çıktıktan sonra YGS sorularını sitemizde bulabileceğinizi ve online ygs puan hesaplamayla yaklaşık puanlarınızı öğrenebileceğinizi unutmayın. Eklediğimiz yeni ygs puan hesaplama aracını kullanmanızı tavsiye ederiz.
Bu hesaplama modülünde 2013 YGS-LYS verileri kullanılmıştır.+3 veya -3 puan farkı olabilir.
Ygs puan hesaplama aracımız, ygs denemelerinizden aldığınız netlerin ygs sınavında yaklaşık olarak kaç puana tekabül edebileceğini görebilmeniz için hazırlanmıştır.
Bu online ygs puanlama sisteminin gerçek değerler olmadığını, ortalama bir aobp aldığını belirtmek isterim.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi: 23 Mart 2014 (Pazar), 10.00, 160 dakika Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Başvuru Tarihleri: 21-30 Nisan 2014
LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi: 15 Haziran 2014 (Pazar),10.00, 135 dakika LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi: 15 Haziran 2014 (Pazar), 14.30, 120 dakika
LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi: 21 Haziran 2014 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika
LYS-3:Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi: 22 Haziran 2014 (Pazar), 10.00, 120 dakika
LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi: 14 Haziran 2014 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika
İşte YGS puan hesaplaması yapmak isteyenlerin, http://www.sorubak.com/lys.php linkine giriş yaparakl bütün işlemleri yapabilirler.
Ve YGS soruları haberimiz
Bu sabah kalkıp saat 10.00'dan itibaren YGS sınavı için sınıflara giren Öğrencilerin 2 buçuk saatlik büyük sınav maratonları, şu dakika itibari ile sona ermiş bulunmaktadır.
Ancak ÖSYM, yaptığı açıklamada, sınav sorularının bundan böyle yayınlanmayacağını açıklamıştı.
Şimdi binlerce öğrenci ise, bu konu hakkında yeni açıklama ve gelişmeler bekliyor.
Bı sıcak konu hakkında,ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir bu seneden itiaberen YGS'de çıkan soruların kamuoyuna açıklanmayacağını bildirdi. Peki hatalı sorular ne olacak?
Pazar günü YGS'ye girecek adaylar dikkat! ÖSYM Başkanı flaş bir karar aldı, bundan böyle sınav soruları yayınlanmayacak işte detaylar...ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir önemli açıklamalarda bulundu. Pazar günü 2 milyon 7 bin 685 aday YGS'ye girecek. Soru kitapçıkları basıldı, sonuncusu da çarşamba günü bitiyor. Bu yıl sınavdan sonra sorular kamuoyuna açıklanmayacak. Bu yıl YGS'de çıkan sorular açıklanmayacak. Bunun sebebini ÖSYM başkanı 'soruları yeniden kullanabiliriz' diye izah etti.Bu karar herkesi şaşkına çevirdi ve tepki aldı. Zira sorular açıklanmadığı taktirde hatalı sorular da bilinmeyecek.ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, soruların neden açıklanmayacağını Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda izah etti. Demir'in öne sürdüğü gerekçe "soruları ilerde de kullanmak istemeleri".
İşte ÖSYM Başkanı'nan gerekçesi;
Yoğun bir soru havuzu oluşturma gayretimiz var. Özellikle sınavlarda denenmiş ve ölçme niteliği yüksek soruların bazı değişikliklerle yeniden kullanımını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda sınavlarda sorulan soruların sadece yüzde 10'unun paylaşımının yeterli olacağını düşünüyoruz. Yüzde 10'luk uygulamayı da sınava hazırlanan adayların bilgi edinmeleri ve sınava girmeleri halinde kendi sınavlarını cevap kâğıtları ile birlikte fiili olarak değerlendirebilmeleri için uygun gördük. Ama sadece bu YGS'ye 2 milyondan fazla aday katılacağı için yönetim kurulu soruların yüzde 20'sini açıklama kararı aldı.
SORU HAVUZUNU GENİŞLETMEK İÇİN
Sınav yapan bir kurum olarak bizim çok zengin bir soru havuzumuz var. Çünkü her geçen gün sınav yükümüz artıyor. Çok hızlı reaksiyon vermemiz gerek durumlar söz konusu olabiliyor. Soru havuzumuzu genişletmenin yollarından biri de sorularımızı sokağa dökmemek, tüm dünyada da bunun böyle olduğunu görüyoruz. Dünyada benzeri sınav yapan kurumların hiçbiri geçmişte yaptığımız gibi sınav sorularını açıklamıyorlar. Belli bir kısmını açıklıyorlar, bilgi veriyorlar. Soruları tekrar tekrar kullanmak amacıyla muhafaza ediyorlar. Bir sorunun gerçekten kullanışlı bir hale gelebilmesi için 2-3 sene gerekiyor. Gerçek sınavda soruların denenmesi çok önemli. Eğer siz sorularınızı sınavdan sonra açıklarsanız deneme şansınız olmuyor. O zaman ölçme yeteneği belirsiz olan sorularla sınav yapmak durumunda kalıyorsunuz. ÖSYM havuzu genişletme, ölçme niteliğini iyileştirme gayreti içerisinde çalışırken önümüzdeki tek zorlayan konu bilgi edinme yayasıydı. Meclis'ten sorularımızın bilgi edinme yasası kapsamı dışında olmasını sağladık.
Yine ayrıca YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da,175 sınav merkezinde, 6 bin 745 binada, yaklaşık 106 bin salonda gerçekleştirildi. Sınava, 2 milyon 7 bin 685 aday katıldı. ÖSYS'ye bu yıl 942 bin 996 kadın, 1 milyon 143 bin 991 erkek aday başvuru yaptı.
Adaylar, 841 bin 741'i lise son sınıf öğrencisi, liseden mezun 578 bin 741 üniversiteye yerleşmemiş, 437 bin 933 üniversitede kayıtlı, üniversite mezunu yaşı ileri 121 bin 676, lise son sınıfta 9 bin beklemeli aday, üniversiteye kayıtlı olup sınava girecek 437 bin 933 öğrenciden oluşuyor.
Sınav saat 10.00'da başladı ve 160 dakika sürdü.
Sınavın yapılacağı yerlere sabah erken saatlerden itibaren gelen adaylar, salonlara alınıncaya kadar aileleriyle ve yakınlarıyla vakit geçirdi.
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmadı. Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Adaylar, daha sonra sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.
Sınavın yapıldığı her salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şekerleme ve peçete gibi malzemeler, ÖSYM tarafından sağlandı. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebildi.
Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer aldı. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.
YGS, hem öğrencilere hem velilere heyecanlı anlar yaşattı. Üniversite adayları sınıflarda terlerken, velileri de okul bahçelerinde çocuklarının heyecanını paylaştı. Bazı veliler, çocuklarının başarısı için dua etti.
YGS sonuçları, ÖSYM'nin internet adresinden öğrenilebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.
Sınav sorularının yüzde 20'sini oluşturan ve adayların incelemesine açılan sorular, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında ÖSYM'nin internet sitesinden kamuoyunun bilgisine sunulacak.
-YGS sonuçlarının kullanımı
YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmuyor.
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacak. YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler.
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması istenecek.
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurabilecek. LYS'lere başvurular, 21-30 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak. LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak. Adayların LYS sınav merkezi tercihleri, LYS başvuruları sırasında alınacak.
Sınavın sona ermesiyle sınav binalarından çıkan adaylar, kimi testlerde zorlandıklarını kimilerini ise zorluk yaşamadan cevapladıklarını belirttiler. Öte yandan sınavların hemen ardında hatalı soruları nasıl öğreneceklerini söyleyen bazı öğrencilere ise, günün ilerleyen saatlerinde ÖSYM tarafından bir bilgilendirme açıklamasının yapılması beklenmektedir.
Yine ayrıca isteyen bütün öğrencilerimizin konu hakkında yapılacak olan bütün açıklama ve gelişmeleri,https://ais.osym.gov.tr/?adresinden her zaman öğrenebilirler.
YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'den önce yaptığı açıklamada sınav sonuçlarının kısa süre içinde açıklanacağını duyurmuştu. Bu süre belli oldu. ÖSYM YGS sonuçlarını 1 hafta sonra açıklamayı planlıyor. YGS sınav sonuçları osym.gov.tr'den ilan edilecek. YGS adaylarına ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.
2 milyon 7 bin 685 adayın ter döktüğü 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavı dün yapıldı.
Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan YGS sonuçlarının 1 hafta sonra açıklanması bekleniyor.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YGS sonuçlarının en kısa sürede açıklanması için hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecek. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek. YGS sınavına dair yeni gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz..

Hiç yorum yok

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.