Bitter Çikolatalı Ekler Tarifi - Bitter Çikolatalı Ekler
Bitter Çikolatalı Ekler Tarifi,Bitter Çikolatalı Ekler Yapılışı,Bitter Çikolatalı Ekler malzemeleri,Bitter Çikolatalı Ekler,Bitter Çikolatalı ekler hazır yapılımı,Bitter Çikolatalı Ekler kolay tarif,Bitter Çikolatalı Ekler bilgi,Bitter Çikolatalı Ekler içerik,Bitter Çikolatalı Ekler kaynak
Merhaba hanımlar/beyler,
sizlere ilk yemek tarifimizi paylaşıyoruz eğer ilgi olursa daha birsürü yemek tarifi paylaşılacaktır.Lafı uzatmadan malzemelere geçeyim.
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama: 20dk Pişirme: 35dk
Malzemeler
Hamuru İçin :
- 50 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 3 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Kreması için;
- 1 buçuk su bardağı süt
- yarım su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- Üzeri için;
- 1 paket bitter çikolata
- Toz Antep fıstığı
Hazırlanışı
Tenceremize su, yağ, şeker ve tuzu koyarak eritiyoruz. Yağ eridikten sonra ocağın altını kapatarak unu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Bu aşamada güzel karıştırmak gerekiyor. Eğer cıvık olursa un ekleyebilirsiniz. Karıştırdıktan sonra yine ocağı yakıp biraz daha pişiriyoruz (Un kokusu kalmasın diye). Ardından karışımı bir kaba koyup soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kırıp karıştırıyoruz. Daha sonra hamuru sıkma torbasına ya da başka bir şeye koyarak yağlanmış tepsiye uzun uzun sıkıyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika civarı pişiriyoruz. Eklerler pişip soğurken kreması için gerekli malzemelerle yoğun bir krema hazırlıyoruz. Akışkan olmamalı. Kremayı kaşık yardımıyla ya da krem şanti sıkacağıyla eklerlerin arasına sürüyoruz. Son olarak benmari usulü erittiğimiz çikolatayı üzerlerine gezdirip Antep fıstığıyla süsleyip servise sunuyoruz. Ben serviste dondurma ile ikram ettim, harika oldu, tavsiye ederimm afiyet olsun :)
Post a Comment