Çin , ABD Enerji İthalatı Bağımlılığının Eşdeğerine Ulaşmıştır



 Çin'de 1,3 milyar insan var. Yani dünya nüfusunun fazla yüzde 18'dir. Şehirleşme, şehir yayılma ve hareketlilik için daha fazla talep Çin büyüme gündemine kadar yüksek tüm zorlukları vardır. Tüm bu faktörler ortak paydası onlar daha fazla enerji ihtiyacı koymak yukarı yönlü bir baskı olduğunu.Son on yılda, Çin petrol talebi dört kat arttı, sadece utangaç vardır. Perspektif bu koymak için, Çin'in cari petrol talep seviyeleri Suudi Arabistan tüm petrol üretim kapasitesinin kabaca eşdeğer. Çinli petrol talebinin etkileyici bir ekonomik büyüme yörüngesi tarafından desteklendi. Hatta 2008 yılının büyük durgunluk sırasında, Çin petrol talebi 7,9 mvg'den sabit kalmıştır. Çin standartlarına göre, bu bir yumuşak iniş aşağı 2007 yılında şaşırtıcı bir yüzde 14,2 oldu rağmen - hala etkileyici büyüme - Bu petrol talebi büyüme gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 9,6 (GSYİH) büyüme hızı ile körüklendi.

 Son on yılda, Çin, küresel ekonominin ekonomik büyüme yörünge ve oranının belirlenmesinde önemli bir rol oynamıştır. Çin 900.000 varil etkileyici bir petrol talebinin hacim büyümesi için bir kurtarma sayesinde içine küresel ekonomiyi neden oldu bu, 2009 yılında en çok belirgindi. Aynı yıl içinde, Çin ham petrol en büyük küresel tüketici olarak Amerika Birleşik Devletleri yerini. İleriye baktığımızda, Çin petrol talebi 2020 yılına kadar yüzde dört yıllık ortalama petrol talebi büyüme oranı büyümesi beklenen bir sonucu olarak, Çin küresel petrol ve gaz sektöründe önemli bir oyuncu olarak ortaya çıkmaktadır -. Bir tüketici olarak değil, aynı zamandabir ülke olarak yatırımcı artan talebi karşılamak için yeterince petrol arzını ve enerji kaynaklarını garanti altına almak için onun arayışı devam ediyor.

 Halen, Çin, petrol ithalatının yüzde 55, yaklaşık yarısı Basra Körfezi ülkelerinden geliyor. Hacim bakımından, yani 5.3 mvg'den, ya da Suudi Arabistan'ın üretiminin yaklaşık yüzde 75'i oluşturmaktadır. Nitekim, Ortadoğu petrolüne Çin'in güven yavaş yavaş yağ için giderek artan talep doğrultusunda artmıştır. Bu noktada, Çin, ABD ithalat bağımlılığının zirve eşdeğer ulaşmıştır ve yavaşlama belirtileri gösteren değildir. Çin ham petrol ithalatının büyük tek kaynağı Suudi Arabistan geliyor. 2010 yılında, Çin, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki diğer petrol üreten ülkelerden gelen krallık günlük petrol 893 bin varil ve bir ek 1.3 MBD ithal. Afrika çoğunlukla Sudan ve Angola gelen, bir mvg'den biraz daha az ikinci büyük ham petrol ithalat pazarı.

 Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Orta Doğu ve diğer siyasi istikrarsız rejimler enerji ihtiyacının çoğunu bağlama, kırk yıl önce nerede bugün kendini bulur.Geçmişte, Amerika Birleşik Devletleri Basra Körfezi'ndeki enerji çıkarlarını savunmak için güçlü bir askeri varlık inşa etmek ve korumak için seçti. Şimdiye kadar, bu Çin ABD varlığı ve koruma yararına sahiptir.Ortadoğu ABD'nin enerji bağımlılığı azalmakta iken, bu bölgeden askeri çekilmesine yol son derece düşüktür. Herhangi bir arz kesintileri dayanıklı değil biri için, Ortadoğu'daki siyasi istikrar petrol fiyat şokları yol açabilecek petrol piyasasında anksiyete, önlemek için çok önemlidir.ABD bu korumayı sağlamayı taahhüt eder.

 Ne dışında ABD'den Çin'i setleri, ancak, yatırım ve ticaret ilişkileri olan kesinlikle iş yaklaşımdır. Bu bağlamda, Çin yatırım ortağı olarak enerji ihracatçıları ilgileniyor. Çin jeopolitik çatışmalar veya Ortadoğu ya da yatırım petrol üreten bölgelerin herhangi iç siyasete karışmaması herhangi bir ilgi göstermemiştir. Çinli yatırım Bu eşsiz marka ülkeyi siyasi, ideolojik ve insan hakları 'ihlali sorunları ile yük olma eğilimindedir petrol ihracatçılar için ideal bir ortak haline getirmiştir.

 Bu kaynakları güvence Çin'in stratejisi farklı yaklaşımlarla kendini:

Maden haklarını satın. Minerallerin Çin'in tüketimi giderek artmaktadır.Son on yılda küresel satın alma payını iki katına daha sonra - küresel üretimin yüzde 38 - 2010 yılında, Çin bakır 6.8 milyon ton tüketiliyor. 2035 yılına gelindiğinde bu talebi 20 milyon tona neredeyse üçlü bekleniyor. Bu sorunu gidermek yardımcı olmak için, 2007 yılında, Çin Peru'da bakır cevheri 50 milyar dolarlık bir mevduat mineral haklarını satın 810.000.000 $ harcadı. Çin de satın almak mümkün oldu ve değer $ 3 trilyon tahmin Afganistan'ın büyük ve kullanılmayan maden yataklarının erişim sağlamayı garanti. Bu bildirildi Çinli şirketlerin Zambiya Afganistan'dan bir düzineden fazla bakır madenleri ve mevduat satın geçirdim 5 milyar dolarlık bir parçasıdır.Yabancı satın almalar yıllık potansiyel arzının yaklaşık 1,6 milyon ton sıraya.
Enerji altyapı mülkiyeti. Enerji kaynaklarına erişimi güvence için başka bir yaklaşım bina ve altyapı yatırım yoluyla olmuştur. Çinli petrol şirketleri, CNOOC ve Sinopec, Amerikan petrol üreticisi Marathon Oil bir Angola petrol bloğunda yüzde 20 hissesini satın aldı.Anlaşma Çin'i 1300000000 $ maliyet. Çin aynı zamanda Gine petrol ve madencilik altyapı 7000000000 $ yatırım yaptı ve 6 milyar dolara Nijerya'nın petrol sektörüne yatırımını ikiye katladı. CNOOC de bir kez keşfedilen petrol karşılığında Kenya'nın ulaştırma altyapısını yükseltmek için imzaladı.

 Enerji varlıklarını satın almak. Enerji erişim sağlamak için hangi aracılığıyla bir diğer önlem, enerji sektöründe kazanılmış olan şirketleri satın alma şeklinde geldi. Sinopec Addax Petroleum, Nijerya ve Irak Kürdistanı'nda petrol üreten Kanadalı şirketi satın almak için 7240000000 $ harcadı. Ayrıca 2012 yılı Temmuz ayında, bir başka Kanadalı firma, Nexen satın almış.
Özellikle, Çin yatırımı göze çarpan karakteristik fırsatlar başarısız kaç katıdır.Miras Tracker göre, 2005 yılından bu yana ciddi zorluklarla karşı karşıya yatırımların değeri fazla 207.000.000.000 $ olarak tahmin ediliyor. Bu tahmin bir önemli mali kaybı ile sonuçlanan, ev sahibi ülke ya ya da Çin tarafından nedeniyle reddedilmesine başarısız, ya da dolayı yatırımcı bölümünde hataları başarısız yatırım işlemleri değerini oluşturmaktadır.Tahmin taraflar aksini büyük ölçüde sorunlu işlemlerin değerini artıracak, uzlaşmaya varamadı işlemleri içermez.

 Bu faktörler dünyada Çin'in yatırım büyüme hızını kontrol birçok engel eklemek:

Iç siyasi nedenler ve devlet işletmelerinin yabancı güvensizlik.Dünyada Çin şirketlerinin 'alışveriş çılgınlığı sık sık yurt güvenliği merceğinden bakıldı ve güvensizlik büyük bir anlaşma ile alınır. Ulusal Offshore Petrol Şirketi bulunuyor (CNOOC) bir ABD medyası ve politik fırtına nedeniyle sona eren 2005 yılında Unocal'in Petrol Şirketi, satın almayı 18000000000 $ teklif ile, poster çocuğu. George Bush, ulusal güvenlik gerekçesiyle Amerika Birleşik Devletleri içine bir Çinli yatırım anlaşma engelleyen resmi bir emir tarihi Daha yakın zamanlarda, Ekim 2012 yılında, Başkan Obama ilk cumhurbaşkanı oldu.
İşçi endişeler. Çinli yatırım girişi memnuniyetle iken, çeşitli ev sahibi ülkelerde birçok proje ayaklanmalar, görüşmelerin arıza ve / veya fırsatlar başarısızlıkla sonuçlandı bazıları emeğin sorunları, maruz kalmıştır. Gelişmekte olan ekonomilerde yüksek işsizlik oranları dikkate alındığında, bu tür sorunları en acı eğilimi, hem de kendi projeleri için kalifiye işgücü getirmek için onların ihtiyaç.
Yörünge, kapsamı, ve Çin'in küresel yatırım faaliyetlerinin coğrafi tercihleri ​​anlatıyorsun. Şimdiye kadar, konumu ve yatırım tür açısından hem de çeşitlendirme stratejisi dünyadaki ağını genişletmeye isteğinin göstergesidir.Yatırım desen daha yakından bakmak gelişmekte olan piyasalar, Amerika Birleşik Devletleri, siyasi, insan hakları ve / veya güvenlik konuları nedeniyle uzak utangaç eğilimindedir özellikle de etkili bir küre oyma karşı açık bir değişim göstermektedir: Irak ve Sudan vardıren iyi örneklerindendir.

Hiç yorum yok

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.